Elitserien klar och Växjö SK tog bronset bra gjort!
Eksjö SK lyckades att hänga kvar starkt spelat!

Dagens Schackproblem från Lichess

KLUBBKVÄLLAR VARJE VECKA!

• Ungdomsträning tisdag 17-18
  • Seniorschack tisdag från klockan 18
  • Ungdomsträning lördag 11-12
  • Schacknätet lördag kl 11-13

Vi ses!

Höstsnabben i kväll den 13 okt anmälan senast kl 18:00

Höstsnabben, Växjö SK

Om du är sugen på snabbschack, tidkontroll 15 min plus 5 sek är det bara anmäla dej till tävlingen. Vi har öppet till kl 18:00 och därefter sker lottning. Troligen blir det 4 ronder, men antalet startande avgör.

Fyrklövern 2020

Beslut i styrelsen igår (måndags).

Vi kör igång klubbspel även över bräde, men med noggranna krav.
Nästa tisdag den 1 september startar Fyrklövern 2020. Ratinggrupper om fyra spelare, tre ronder och tidkontroll 90 min plus 30 sek per drag.
Anmälan här: https://member.schack.se/turnering/2293/anmalan
Anmälda spelare: https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=8508
Är du sugen att spela över bräde igen? Välkommen att anmäla dej!

Schackbarometern deltävling 5

Schackbarometern deltävling 5 – Inbjudan

Två grupper och 20 spelare i årets klubbmästerskap

Då är årets Klubbmästerskap igång. Det blev två grupper om tio spelare vardera som möter varandra enligt berger system. Alla möter alla inom respektive grupp, dvs i nio ronder. Högst rankad i grupp 1 är IM Jonathan Westerberg och i grupp 2 är Per-Olof Hartwig rankingetta.

KM kommer att fortsätta under hela våren och slutronden är den 19 maj. Uppehåll kommer att göras för KM i snabbschack den 10 och 17 mars, årsmöte den 24 mars och Påskblixten den 7 april. Det var länge sedan KM lockade så många som 20 spelare. Ifjol kom 14 spelare till start. Lottning samt löpande resultatrapportering kan följas via länken under ”aktuellt”.

Seger och ensam serieledning för andralaget

Det blev en komfortabel seger för andralaget i hemmamatchen mot SS Kalmarunionen i division 2. Växjö vann med klara 5,5 – 2,5, men bakom siffrorna var det betydligt jämnare under matchen. Utgången var länge oviss, men med högre snittranking gav till slut spelstyrkan i hemmalaget utslag och segern kunde fastställas. Vinnare i Växjö blev: Peter Lundstedt, Ronald Heidenfors, Mattias Nilsson och Bengt Wihlborn. När 4 av 7 omgångar är avklarade är lagets bästa poängplockare: Ronald Heidenfors, 4 poäng (full pott), Marcus Johnsson och Mattias Nilsson, 3,5 poäng och Peter Lundstedt, 3 poäng (tre spelade matcher).

Växjö SK lag II är nu ensamma serieledare två poäng och hela 7 partipoäng före tvåan Kristianstad SS. Lagen möts i Kristianstad i nästa omgång söndagen den 2 februari. Tre omgångar återstår av serien.