Schacknätet på Torsdag kl 18:00 – 20:00

Hej vi träffas på webben framöver på Torsdagarna.
Ny länk 2020!!! för torsdagarna med samma länk och password framöver!

Join Zoom Meeting

Vi tittar vidare på öppningar, Schackövningar, slutspel och partier.

Luciablixten 2020

Denna gång fick vi spela Luciablixten på nätet på lichess.org man saknar ”OTB”

Over The Board.

Vinnaren i kväll Bengt L. krossade alla tog ett så kallat staket ett tag tänkte man på Ingmar Stenmarks överlägsenhet 😉

Vi andra kämpade väl ha en fortsatt trevlig vecka. Vill du spela för vårat schacklag eller vill lära dig schack hör av dig till oss.

Höstsnabben i kväll den 13 okt anmälan senast kl 18:00

Höstsnabben, Växjö SK

Om du är sugen på snabbschack, tidkontroll 15 min plus 5 sek är det bara anmäla dej till tävlingen. Vi har öppet till kl 18:00 och därefter sker lottning. Troligen blir det 4 ronder, men antalet startande avgör.

Fyrklövern 2020

Beslut i styrelsen igår (måndags).

Vi kör igång klubbspel även över bräde, men med noggranna krav.
Nästa tisdag den 1 september startar Fyrklövern 2020. Ratinggrupper om fyra spelare, tre ronder och tidkontroll 90 min plus 30 sek per drag.
Anmälan här: https://member.schack.se/turnering/2293/anmalan
Anmälda spelare: https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=8508
Är du sugen att spela över bräde igen? Välkommen att anmäla dej!

Schackbarometern deltävling 5

Schackbarometern deltävling 5 – Inbjudan

Två grupper och 20 spelare i årets klubbmästerskap

Då är årets Klubbmästerskap igång. Det blev två grupper om tio spelare vardera som möter varandra enligt berger system. Alla möter alla inom respektive grupp, dvs i nio ronder. Högst rankad i grupp 1 är IM Jonathan Westerberg och i grupp 2 är Per-Olof Hartwig rankingetta.

KM kommer att fortsätta under hela våren och slutronden är den 19 maj. Uppehåll kommer att göras för KM i snabbschack den 10 och 17 mars, årsmöte den 24 mars och Påskblixten den 7 april. Det var länge sedan KM lockade så många som 20 spelare. Ifjol kom 14 spelare till start. Lottning samt löpande resultatrapportering kan följas via länken under ”aktuellt”.