Två topp 20 i Svenskt Grand Prix

Categories:

SvensktGrandPrix_logo
Finalen i den första säsongen av Svenskt Grand Prix arrangerades på Hotel Tylösand med Deltalift Open i helgen. Vinnare av hela GP-serien blev IM Jonathan Westerberg, SK Team Viking, med 27,0 poäng på fyra deltävlingar. På 16:e plats hittar vi Emil Lindahl, med 21,5 poäng och på 19:e Tom Rydström med 21,0. Bra prestation av bägge. Hela 552 spelare har deltagit i någon av säsongens sex deltävlingar (där Elite Hotels Open i Växjö var en av dessa). Emil vann rankinggrupp 3 och Tom delade där andraplatsen. Dessutom kom Tom fyra i juniorklassen, som också vanns av totalsegraren Westerberg. Premiäråret var det hela 15 deltagare från Växjö SK.

Finaltävlingen Deltalift Open vanns av GM Emanuel Berg och IM Pontus Sjödahl, båda 7 poäng av 8, och med samma särskiljning. Tom Rydström kom på 17:e plats med 5,5 poäng och Emil Lindahl, på 19:e med samma poäng.

Grand Prix säsongen 2015/16 startar med en helt ny weekendturnering – CellaVision Chess Cup i Lund 7 – 9 augusti och finalen 6 tävlingar senare blir som i år, Deltalift Open på Hotel Tylösand i maj 2016.