Tog sin tredje IM-norm

Categories:

Vid GM-tävlingen Copenhagen Cup 2014 tog FM Jakob Aabling-Thomsen, som representerar Växjö SK i Allsvenska seriespelet, sin tredje och sista IM-norm. I ett direkt avgörande parti i rond 9 mot slutsegraren IM Rasmus Svane, Tyskland, tog Jakob den halva poäng som behövdes för att nå 4,5 poäng av 9. Svane hade behövt vinna för att ta sin första GM-norm, men stannade på 6 poäng och blev med detta totalsegrare i tävlingen. För att få sin efterlängtade IM-titel behöver Jakob också nå 2400 i Elo-rating. Som bäst har han haft 2380.

Vid helgturneringen BSF Weekend 2014 parallellt med GM-turneringen kom Tom Rydström på andra plats i grupp 1 med 3,5 poäng av 5. Brönshöj, som arrangerade tävlingen, hade ordnat  tre ratinggrupper med sex spelare i varje. Dan Andersen, Frederiksberg, vann grupp 1 med 5 poäng över de 5 ronderna.