Schack4an

| | 0 Comment| 14:51


Categories:
Resultat : Schackfyranmästaren Kronobergs län 2023 

Spelplats: ProCivitas privata gymnasium, Vallgatan 12, Växjö. Vi spelar på andra våningen.

Starttid: Lördag den 27 maj 10.00, men var på plats senast 9.45 för avprickning.

Spelform: 6 ronder Schweizer, vilket innebär att alla deltagare spelar sex partier. Schweizer är ett lottningssystem som innebär att man hela tiden får möta motståndare som har ungefär lika många poäng som en själv.

Speltid: 10 minuter per spelare och parti. Schackklocka används. Det innebär att ett parti maximalt kan ta 20 minuter. Sannolikt är det så att det flera av deltagarna är ovana vid schackklocka. Vi kommer att förklara hur det fungerar att spela med schackklocka.

Åskådare: Föräldrar får gärna stanna kvar på skolan och följa turneringen. Men när partierna spelas ska endast spelare och funktionärer vara i spelområdet.

Vi tänker oss att hela turneringen kommer ta ungefär 3 timmar. Sammanlagda speltiden för de 6 ronderna är 2 timmar om tiden används maximalt. Sen ska det lottas mellan ronderna och deltagarna ska hitta sina platser mm. Avslutningsvis ska vi ha en prisutdelning där samtliga deltagare får ett minnespris.

Nu när sista anmälningsdatum har passerat är det 30 deltagare från 7 olika skolor. De skolorna som är representerade är Gusatvslundsskolan (Växjö), Östregårdskolan (Växjö), Braås skola, Lammhults skola, Rydaholms skola, Grönkullaskolan (Alvesta) och Strömsnässkolan (Strömsnäsbruk).

Hjärtligt välkomna till Schack4an-mästaren!
Mvh Patrik Lindborg
Växjö Schackklub