Jonathan vann ProCivitas Open

I veckan avslutades ProCivitas Open 2019 och efter de sju ronderna stod IM Jonathan Westerberg som slutsegrare. Inte alls överraskande eftersom Jonathan med god marginal var ratingfavorit med sina 2546. Det blev till slut 6,5 poäng efter att FM Tom Rydström spelade remi i deras inbördes möte. Tom slutade tvåa med 6 poäng och trea kom Marcus Johnsson på 4,5 poäng och bättre särskiljning än övriga två spelare med samma poäng.

Totalt kom 20 spelare till start i årets tävling och glädjande var det hela fem spelare som inte hade någon rating innan. Bäst av dessa kom Johan Berlin på 10:e plats med 3,5 poäng. Johannes Martin, född 2017, fick ett minigenombrott i tävlingen och ökade sitt rating med drygt 50 ELO-poäng. Med detta kom Johannes 11:a, också han med 3,5 poäng.

Resultat