Skolkamrater vann var sitt KM

Årets Klubbmästerskap i Växjö SK är avslutat. KM spelades 2019 i två grupper och i grupp 1 vann FM Tom Rydström med 10 poäng av 10 möjliga. Gruppen spelades dubbelrondigt med Martin Göransson, Värnamo SS, som två med 7 poäng och Patrik Lindborg, Hultsfreds SK, trea med 5 poäng. Det var Rydströms fjärde KM-titel i rad och den sjätte totalt.

I grupp två segrade Edvin Mossblad med 6,5 poäng av 7. Tvåa blev Björn Ottosson, 5 poäng, och trea Apichai Sukhayanudit med 4 poäng. Grupp två hade totalt 8 deltagare.

Tom och Edvin började spela schack för Alf Isaxon och Jan-Erik ”Schack-Janne” Johansson på Gustavslundskolan, där de bland annat vann Skollag-SM för miniorer.

På bilden ovan som togs 2008 i Göteborg ses Tom Rydström t v och Edvin Mossblad t h som nu 11 år senare blev vinnare av var sin grupp i årets KM. I mitten Mattis Olofsson-Dolk som, tillsammans med Tom, var med tidigare i våras och spelade upp Växjö SK till Elitserien.