Peter och Tom i Kvibergspelen

Säsongens sjunde Grand Prix tävling arrangerades i helgen i Göteborg – Kvibergspelen. På plats fanns två spelare från Växjö SK; FM Tom Rydström och Peter Lundstedt som båda gjorde sin första GP-tävling för säsongen. Peter har spelat mycket sparsamt och därför var hans resultat, 4,5 poäng över de 8 ronderna, väldigt bra. Det gav en slutlig 33:e plats i det 119 spelare starka startfältet och det bästa särskiljningen av spelarna med 4,5 poäng.

Rydström slutade totalt på 10:e plats, även han med den bästa särskiljningen av de som tagit 5,5 poäng. Han spelade i sista ronden som svart mot GM Pia Cramling om en rejäl topplacering, men partiet blev aldrig någon riktig match. Pia vann och delade segern i tävlingen. De andra förlusten för Tom var i fredagens snabbschack, där han tappade mot årets vinnare av Kvibergspelen GM Erik Blomqvist, SK Rockaden, Stockholm.

Till resultat