Johan-Sebastian vann Påskturneringen

Den 24:e upplagan av Påskturneringen arrangerades i Norrköping i helgen. Det var den sjätte GP-tävlingen för säsongen och den sticker ut genom att det endast är två snabbschack partier och hela sex långpartier från långfredagen till annandag påsk.

Tävlingen blev en stor framgång för GM Johan-Sebastian Christiansen, som nyligen var med och tog Växjö SK upp i Elitserien för första gången. Johan-Sebastian hade redan vunnit tävlingen inför den sista ronden, men försökte gå för 8 poäng av 8 möjliga när han fick möta GM Tiger Hillarp Persson. Dock mynnade partier ut i remi, men 7,5 poäng är mycket imponerande.

På 9:e plats kom IM Bengt Lindberg, 5,5/8, som hela tiden var med i toppen men som förlorade sista partiet mot GM Jonny Hector. I det totala sammandraget för GP-serien efter 6 deltävlingar ligger Bengt Lindberg på en fin 5:e plats med 28,0 poäng. Leder gör IM Pontus Sjödahl med 33,0 poäng.

I Lilla Påskturneringen fanns ingen deltagare från Växjö SK, men i den totala tävlingen ligger Ywonne Wetterling på en fin 8:e plats med 17,5 poäng. Och då skall tilläggas att Ywonne har ytterligare en tävling av räkna in, då hon endast spelat i fyra så här långt.

Två deltävlingar återstår; Kvibergsspelen i Göteborg den 10 – 12 maj och Deltalift Open i Tylösand den 30 maj – 1 juni.