Dubbelt Växjö i SM-Weekend

Årets Schack-SM I Ronneby smygstartade i fredags med den första Weekend turneringen som spelas i ratinggruppen om 12 spelare över fem ronder. I den högsta gruppen Weekend 1, vann IM Bengt Lindberg på full pott, 5 poäng, före FM Rolf Lekander på 3 poäng. Rolf hade 2 vinster, 2 remier och en förlust i klubbmötet mot Bengt.

Bengt Lindberg, weekendvinnare 2018. Foto: Lars OA Hedlund

I Knatte-Weekend gjorde Lukas Turstam SM-debut genom att komma på 15:e plats av totalt 18 spelare. Lukas samlade ihop 20 poäng över de 11 ronderna genom 4 vinster, 1 remi och 6 förluster. I klassen får man 3 poäng för vinst, 2 för remi och 1 för förlust.

Mästarklassen-Elit är den näst högsta klassen i SM och den spelas över nio ronder Berger. FM Tom Rydström har startat med 1,5 poäng på två ronder. I Mästarklassen har Nedzad Neretljak 1 vinst och en förlust så här långt och ligger på 10:e plats av 18 spelare.

Idag startar också Minior-SM med Johannes Martin. SM avslutas söndagen den 8 juli.