Vinst i Kristianstad för Tom

Vid weekendtävlingen Kristianstad Chess Cup i helgen vann FM Tom Rydström på 6 poäng på de 8 ronderna. Samma poäng hade även tvåan Glenn Malmqvist, Malmö AS och trean Anders Nilsson, Helsingborgs ASK, men Tom hade bättre särskiljning.

Tävlingen har samma upplägg som GP-tävlingarna med skillnad att de fyra första partierna på fredagen har 10 minuters tidskontroll utan extratid och därmed räknas som blixt. Tom var i ensam ledning inför sista ronden, men sumpade en vinstställning genom ett inkorrekt drag och lämnade över initiativet till Anders Nilsson. Nedzad Neretljak deltog också, men drog sig ur med två ronder kvar och stannade på 3 poäng. Totalt kom 25 spelare till start.

Kristianstad Chess Cup blev Tom Rydströms femte vinst i en seniortävling. Knislinge SK och Johannes Frimodig stod för en mycket välarrangerad tävling som varmt kan rekommenderas.

Till resultatsida