Thorbjørn och Ywonne i GP premiären

I helgen arrangerades Svenskt Grand Prix säsongspremiär för 2017/18 genom CellaVision Chess Cup i Lund. Tävlingen samlade hela 33 stormästare, vilket är den starkaste GP-tävlingen som arrangerats i Sverige och en av de starkaste open tävlingar någonsin.

I huvudturneringen kom 238 spelare till start och Växjö SK:s färger försvarades av IM Thorbjørn Bromann, Danmark. Det blev till slut en 40:e plats och 5,5 poäng över de 8 ronderna, 1,5 poäng bakom vinnaren GM Alexei Shirov, Lettland. Bästa svensk blev Sverigeettan GM Nils Grandelius, 6,5 poäng.

I Lilla CellaVision Chess Cup kom Ywonne Wetterling 24:a av totalt 48 startande med 50 procent, det vill säga 4 poäng av 8. Vann gjorde Adrian Söderström, Fagerviks SK, med imponerande 8 av 8.

Nästa GP-deltävling är Västerås Open den 29 september – 1 oktober. Precis som förra säsongen arrangeras den femte deltävlingen i Växjö – Elite Hotels Open – 9-11 februari 2018. Notera den helgen redan nu.